Izgaršo 28 vīnus par godu EIROVĪNS 28 gadiem!

 

Svinot mūsu 28. dzimšanas dienu, piedāvājam doties 28 vīnu baudījuma ceļojumā, kas norisināsies 3 cēlienos EIROVĪNS Blaumaņa ielas 12 veikalā:

- 24. oktobrī
- 7. novembrī
- 21. novembrī

 

Degustācijas norisināsies visas dienas garumā,

un katrā no tām tiks piedāvāti 9 - 10 veidu vīni ar to daudzveidīgajām garšu buķetēm. Pilnais degustējamo vīnu saraksts pieejams zemāk.

 

Degustāciju dienās no 18:00 līdz 22:00 degustācijas vadīs

kompetentais someljē Aleksandrs Petrovičevs.

 

Degustāciju dienās saņem īpašo dzimšanas dienas atlaidi 50% apmērā vienam pirkumam, iegādājoties degustēto vīnu.

 

Šobrīd ir piemērotākais laiks, lai atrastu jaunas garšas un izvēlētos piemērotākos dzērienus, kurus baudīt pašam, servēt uz savu svētku galda, vai izvēlēties kā dāvanas saviem tuvākajiem. 

 
 

Degustācijas maksa:

1 glāze – 3,50 EUR

3 glāzes – 7,00 EUR

5 glāzes – 10,00 EUR

 

Vīni degustācijai 21. novembrī

 

LES FAITIERES CREMANT D`ALSACE (Francija)

 

Kvalitatīvs sausais dzirkstošais vīns no Elzasas reģiona Francijā. Vīns tiek ražots tikai tajos gados, kad ir izcila vīnogu raža, tādejādi nodrošinot visaugstāko kvalitāti. Vīnam piemīt gaiši dzeltena krāsa ar smalku aromātu un bagātīgu garšu. 

 

 

 GARNIER CHABLIS (Francija)

 

 /Appellation Chablis Controlee/
Kontrolētas kvalitātes Francijas baltvīns no Ziemeļu Burgundijas. Veidots no Chardonnay vīnogām. Lietojams ar sēnēm, saknēm, balto medījumu, siera vai jūras plati, ar karstajiem zivju vai ūdensputna ēdieniem. Lielisks arī kā aperitīvs. Vēlams lietot atdzesētu līdz 10-12 grādiem.


MOULIN DE GASSAC PONT (Francija)

 

Mirdzoša gaiši zeltaina krāsa. Spēcīgs apelsīnu un balto ziedu aromāts. Augļu aromāti ar jūtamām medus aromātu notīm. Aromātisks, biezs un pilnmiesīgs vīns ar spēcīgu un noturīgu noslēgumu. 

 
COLTERENZIO PINOT GRIGIO (Itālija)

 

Šis lieliskais, sausais baltvīns ir veidots no Pinot Grigio šķirnes vīnogām. Šis dižciltīgais vīns ar brīnišķīgo salmu dzelteno krāsu, sasniedz izsmalcinātību ar aromātisku buķeti, kurā jūtamas akācijas ziedu notis. Vīna palete ir piesātināta ar patīkamu ilgstošu pēcgaršu.


ALAIN BRUMONT LA GASCOGNE ROSE (Francija)

 
Rozā vīns, gatavots no Tannat, Cabernet Franc un Colombard šķirnes vīnogām. Pateicoties izmantotajām vīnogu šķirnēm vīnā apvienoti Colombard šķirnei raksturīgie ziedu un gaišo augļu, kā arī Cabernet Franc un Tannat raksturīgie aveņu, kazeņu un upeņu aromāti.


CHATEAU DU BARRAILH GRAVES (Francija)

 

 Izcilas kvalitātes, izsmalcināts sausais sarkanvīns no Francijas Chateau du Barrailh īpašuma, tiek pagatavots no Merlot un Cabernet Sauvignon šķirnes vīnogām, tam piemīt skaista rubīnsarkanā krāsa  un patīkami aveņu, upeņu un ķiršu aromāti ar lakricas piedevu. Spēcīgs un sarežģīts vīns ar savu raksturu. Ieteicams pasniegt 16-18°C grādu temperatūrā pie gaļas ēdieniem un siera.


MATETIC CORRALILLO WINEMAKER'S BLEND (Čīle)


Sauss sarkanvīns, kurš veidots no četrām vīnogu šķirnēm: Merlot, Cabernet Franc, Malbec un Syrah. Labi līdzsvarots vīns, tumši sarkanā krāsā, ar labu struktūru un intensīvu aromātu buķeti, kurā jūtamas ķiršu marmelādes, zemeņu, garšvielu, ādas un šokolādes notis. 

STEMMARI CANTODORO ROSSO RISERVA (Itālija)

Kontrolētas kvalitātes sausais sarkanvīns no Itālijas, Sicīlijas. Gatavots no Nero D`Avola un Cabernet Sauvignon šķirnes vīnogām. Šis sajaukums piešķir vīnam Nero D`Avola vīnogu melleņu, meža zemeņu  un aveņu aromātus, savukārt Cabernet Sauvignon vīnogas -  sarkano augļu notis. Ieteicams pasniegt 16-18°C grādu temperatūrā ar sarkano gaļu, medījumiem  un labi nogatavinātiem sieriem.

 

ENZO BARTOLI NEBBIOLO LANGHE (Itālija)

 Kontrolētas kvalitātes Itālijas sausais sarkanvīns ir veidots no Nebbiolo šķirnes vīnogām. Pateicoties tā harmoniski samtainajai garšai un izsmalcinātajai buķetei, tas būs lielisks ar dažādiem rīsu ēdieniem, piemēram, risoto un makaronu ēdieniem. Ieteicamā pasniegšanas temperatūra 16 - 18°C grādi.

MEURSAULT PINOT NOIR DU CHATEAU   (Francija)

Izcilas kvalitātes sausais sarkanvīns no slavenās Merso pils. Nelielos daudzumos ražojošie ekskluzīvie dārzi piedāvā retas kvalitātes izsmalcinātus vīnus pasaules lepnākajiem restorāniem. 

 
 

Vīni degustācijai 7. novembrī

 

FORT DE RAUZAN CREMANT BORDEAUX (Francija)

 

Kvalitatīvs dzirkstošais vīns, gatavots no vīnogām kas izaudzētas Bordo reģionā. Vīns ar līdzsvarotu un sabalansētu augļu garšu, skaistā gaiši zeltainā krāsā ar bagātīgām putām un smalkiem burbulīšiem. Izsmalcināts un izteiksmīgs aromāts ar ziedu notīm. 
 

 CHATEAU DU BARRAILH GRAVES (Francija)

 

Izcilas kvalitātes, izsmalcināts sausais baltvīns, kas tiek pagatavots no Sauvignon Blanc un Semillon šķirnes vīnogām. Svaigais vīns ir gaiši dzeltenā krāsā ar burvīgu aromātu buķeti - ziedu, persiku un citrusaugļu aromāti ar piparmētras piedevu. 


MISTY COVE SAUVIGNON BLANC (Jaunzēlande)

 

Izsmalcināts sauss baltvīns, kas gatavots no Sauvignon Blanc šķirnes vīnogām. Vīns ir gaišā liepziedu krāsā, buķetē ērkšķogu, svaigi pļautas zāles, citrusaugļu un melones aromāti ar tropisko augļu un citrusaugļu garšām. Vīns ir ar lielisku skābumu, atsvaidzinošs un elegants.
 

 
VILLATA TERREDAVINO ROERO ARNEIS (Itālija)

 

Kvalitatīvs sauss baltvīns pagatavots no Arneis šķirnes vīnogām, izaudzētām vīnu dārzos Piemontes reģionā, Itālijā. Vīnam piemīt salmu dzeltena krāsa ar zaļganiem atspulgiem, piesātināta augļu aromātu buķete ar ziedu notīm. Sabalansēta un maiga garša. Rekomendējam pasniegt atdzesētu līdz 8-10°C grādiem pie dārzeņu uzkodām, dažādām zupām, maigiem gaļas un zivju ēdieniem, risotto un jūras veltēm.  


BILLETTE PROVENCE (Francija)

 
Rozā vīns, veidots no Grenashe, Syrah, Cinsault, Mourvedre, Rolle, Tibouren vīnogu šķirnēm. Vīns pievilcīgā, maigi rozā krāsā ar elegantu un dzirkstošu mirdzumu. Buķetē pavasara savvaļas puķu pušķu aromāti ar sarkano ogu un persiku notīm. Pievilcīgi svaigs vīns.


CHATEAU LOUDENNE MEDOC CRU BOURGEOIS (Francija)

 

 
Skaista, tumša, mirdzoša karmīnsarkana krāsa. Spēcīgs augļu aromāts ar zemeņu un kazeņu aromātu notīm. Pavisam viegls jaunas koka mucas aromāts ar vaniļas niansēm. Garša ir plaša, noturīga, armātiska un eleganta pēcgarša, kurā jātama izsmalcinātu, noturīgu, zīdainu tanīnu klātbūtne.


CHATEAU BOUSCASSE MADIRAN (Francija)


Izcilas kvalitātes sausais sarkanvīns, kas gatavots no Tannat, Cabernet Sauvignon un Cabernet Franc šķirnes vīnogām. Vīns ir smalks un delikāts, ar kazeņu un upeņu aromātu. 

SANTODENO SANGIOVESE DI ROMAGNA APPASSIMENTO (Itālija)



Sausais sarkanvīns gatavots no Sangiovese šķirnes vīnogām, kuras tiek daļēji žāvētas. Rezultātā tiek iegūts vīns intensīvā, rubīna krāsā ar dziļu, bagātu sarkano augļu aromātu un kazeņu ievārījuma un garšvielu notīm. Garšai labs līdzsvars starp saldumu un vīna ķermeni.

 

NORTON PRIVADA (Argentīna)

 

Sausais sarkanvīns, kas gatavots no rūpīgi atlasītām Cabernet Sauvignon, Malbec un Merlot šķirnes vīnogām. Vīns 12 mēnešus izturēts franču ozolkoka mucās. Šim harmoniskajam vīnam ir bagātīgs aromāts ar gatavu augļu notīm, labi sabalansēti tanīni un ilgstoša pēcgarša.
 
 

 

 

 

Vīni degustācijai 24. oktobrī

 

CARPENE MALVOLTI TREVISO PROSSECO (Itālija)

 

Dzirkstošais vīns, kas iegūts no Glera vīnogām (100%). Buķete bagāta ar dzelteno augļu un balto ziedu aromātiem. Garša svaiga, maiga, sabalansēta, ar nelielu saldo mandeļu pēcgaršu.
 

 MATETIC CORRALILLO SAUVIGNON BLANC (Čīle)

 

 Kvalitatīvs sauss baltvīns, kas pagatavots no Sauvignon Blanc vīnogām. Vīns ir gaiši dzeltenā krāsā ar zaļiem atspulgiem. Aromāts ļoti intensīvs - tropu augļu, citronu kā arī minerālvielu un ārstniecības augu notis. Garša ir svaiga ar sulīgu skābumu, apjomīga un eleganta. 


STADT KELLER
KREMS GRUNER VELTLINER (Austrija)

 

Sausais baltvīns no Grüner Veltliner šķirnes vīnogām. Vīnam ir zeltaini dzeltena krāsa ar zaļganiem atspīdumiem, tas ir svaigs un pilnīgs, buķetē dominē ananāsu un greipfrūtu aromāti.
 

 
COMTE DE LA BOISSERIE VOUVRAY (Francija)

 

Augstvērtīgs pussausais baltvīns, kas pagatavots no Chenin Blanc šķirnes vīnogām. Vīnam piemīt dzeltena krāsa ar zaļiem atspulgiem, ļoti izteiksmīga smarža. Svaigu augļu (ābolu, bumbieru) notis papildina izteikta eksotisko augļu un citrusaugu garša ar ļoti ilgstošu pēcgaršu.  


MEZZACORONA PINOT GRIGIO ROSE (Itālija)

 Sausais rozā vīns no Itālijas, Trentino reģiona, gatavots no Pinot Grigio šķirnes vīnogām, kas audzētas Valle dell'Adige ielejā, Dolomītu kalnu pakājē. Vīnam ir maigi rozā krāsa, patīkama buķete, tas ir augļains, elegants un labi sabalansēts. Šo modernā stila vīnu ieteicams pasniegt atdzesētu līdz 10-12°C grādu temperatūrai pie zivju ēdieniem, salātiem, putnu gaļas kā arī aperitīva veidā.


HIN ARENI (Armēnija)

 

 
Armēņu sausais sarkanvīns.

Areni ir vietējā, armēņu vīnogu šķirne, kas nonākusi līdz mums caur tūkstošs gadu senu vēsturi, pārdzīvojot augsta pacēluma skarbo klimatu, bagātīgajās vulkāniskajās augsnēs. Izgatavots no Areni vīnogu šķirnes, pēc tradicionālās metodes, ko izstrādājuši un darbā izmantojuši reģiona vīndari jau gadsimtiem ilgi. Sarežģīts, bet maigs, nedaudz pikants, šis vīns lepojas ar bagātīgiem sarkano ogu aromātiem un patīkamu skābumu pēcgaršā. Pasniegt pie 14-16 C grādu temperatūras.


MOULIN DE GASSAC SOL DE LANDOC SYRAH (Francija)


Sausais sarkanvīns, kas gatavots no Syrah un Grenache šķirnes vīnogām. Vīnam ir tumši violeti sarkana krāsa ar gatavu, sarkano augļu aromātiem un ādas notīm. Vīnam ir laba tanīnu struktūra un sildoša augļaina garša.

AMMASSO ROSSO SICILIA (Itālija)


Sausais sarkanvīns gatavots no daļēji kaltētām Nero d`Avola, Nerello Mascalese, Merlot un Cabernet Sauvignon vīnogu šķirnēm. Rezultātā tiek iegūts bagātīgs, spēcīgs un smalki sabalansēts vīns skaistā, tumši rubīnsarkanā krāsā, ar sukādes grauzdiņu notīm.

FINCA LA EMPERATRIZ RIOJA RESERVA (Spānija)


Elegants sauss sarkanvīns gatavots no Temranillo, Graciano, Garnacha un Viura šķirnes vīnogām. Buķetē jūtami intensīvi vaniļas, karameles aromāti un pat cigāru notis. Vīnam piemīt spilgta rubīnsarkana krāsa, augļu garša ar garšvielu niansēm un zīdainiem tanīniem.