Vasara ir laiks, kad atļaujamies lutināt sevi un izmēģināt ko jaunu vai baudīt jau zināmas vērtības.Ja baltvīns ir vasaras vīns, tad vasaras & grill vakaru neatņemama sastāvdaļa ir sarkanvīns.Uz augstākā plauktiņa Itālijas vīnu klasifikācijā stāv DOCG (Denominazione di Origine Controllata eGarantita) vīni un viens no atpazīstamākajiem ir Brunello di Montalcino, ko darina vairāki vīndari Itālijā, Toskānas dienvidos, Sjēnas (Siena) provincē, ciemata Montalčino (Montalcino) apkaimē. Dzimtbūšanas laiku mūru ieskautais ciems izvietojies augsta pakalna virsotnē, savu slavu tas guvis viduslaiku vēstures gaitā, kas ir visai notikumiem bagāta, gan arī pateicoties reti gleznainajam panorāmas skatam, kas šeit paveras, kā no vienas no visaugstākajām Toskānas vietām, un, protams, pateicoties izcilajam vīnam, kurš šeit tiek darināts. Tas ir sausais sarkanvīns, kas izgatavots no Brunello di Montalcino vīnogu šķirnes, Sangiovese šķirnes paveida, ko citā vārdā sauc Sangiovese Grosso, kas dāvā tumšu un koncentrētu vīnu.
Ilgstoša izturēšana mucās, pēc tam tikpat ilga arī pudelēs, kuras laikā tas iegūst lielisku buķeti, kas sasniedz apbrīnojamu dziļumu. Šis vīns ticis darināts jau kopš seniem laikiem, bet tikai 19. gadsimta otrajā pusē tas ieguva savu tagadējo struktūru. Vīns ir pieejams ierobežotā apjomā. Līdz ar vecumu vīna krāsa iegūst granātābolu krāsas toni, tik tumšu, ka tas praktiski nelaiž cauri gaismu.
Buķete ir bagāta un piesātināta ar raksturīgajām smaržām, no vissmalkākā vīna aromāta līdz minerāliem toņiem, kas itin bieži liek atsaukt atmiņā garšvielu un neparastos darvas aromātus. Sarežģīta vīna garša, sausa, spēcīga un piepildīta, tāpat kā buķete, kas bagāta ar neordināriem elementiem, ko uzsver tanīnu pārpilnība. Īpaša nozīme Brunello ražošanā ir klimatam, kas ir reti labvēlīgs, pateicoties vīna ražošanas zonas izvietojumam Monte-Amiatas kalna pakājē, kas kavē lietus mākoņus nokrišņu sezonā un pasargā no postošajiem jūras negaisu vējiem. Brunello panākumu fenomenu veido sekojošs komplekss: augsne, kurai piemīt tas pats īpašais mikroklimats, un Sangiovese vīnogu šķirnes unikālums, ko raksturo sarežģīta klonu daudzveidība (tikai Montalcino vien izmanto aptuveni 6 atšķirīgus Sangiovese klonus).
Brunello pasniedz pie gaļas ēdieniem ar asām un garšas ziņā izteiktām mērcēm, grillētiem ēdieniem, bet, pirmkārt, tas vienmēr ir un paliek svarīgāko un visnozīmīgāko dzīves notikumu (dzimšanas dienas, kāzas u.c. godības) atzīmēšanas vīns. Šo vīnu vecums izraisa cieņu – labākajos gados ražotie var tikt uzglabāti līdz pat 40 gadiem. Vīnu rekomendē dekantēt. Brunello tiek palaists pārdošanā pēc sešu gadu izturēšanas pirmajā janvārī parastā vīna gadījumā un septiņu gadu – Riserva gadījumā (atšķirībā no citu kategoriju vīniem, šī vīna nostādināšana mucā bijusi daudz ilgstošāka).
Piedāvājam vieno no godalgotākajiem Brunello di Montalcino no Bottega vīndarītavas.Brunello di Montalcino ir viens no prestižākajiem Itālijas vīniem, labi pazīstams visā pasaulē. Tas tiek uzskatīts par vienu no sarkanvīniem, kas vislabāk garantē ilgmūžību. Montalčīno ciemats atrodas īpaši tīrā vidē, ar skaistu lauksaimniecības ainava, vēsture un skaistums – kas kopš 2004. gada ir reģistrēts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.